Terugblik

Met een enorme veerkracht is het dieptepunt van eind 2018 begin 2019 zo goed als helemaal goed gemaakt. De oorzaak van de dip 2018 kan gevonden worden in de politieke onzekerheid inzake de handelsoorlog tussen de VS en China en de op handen zijnde, en de even zo vele malen uitgestelde (no) Brexit.

Ondanks dat er nog geen duidelijkheid inzake bovengenoemde politieke onzekerheden is, neemt het optimisme toe. De positieve vooruitzichten in combinatie met het aantrekken van de investeringen zorgen voor koersstijgingen.

Verwachting

De economische groei blijft, echter is deze groei wel naar beneden toe bijgesteld, met name in Europa.

Onze (langere termijn) hoofdthema’s blijven;
1. Technologische innovatie in iedere sector.
2. Verschuiving van de economische en politieke macht van West naar Oost.

De rente en inflatie zijn laag tot nihil, maar de bewegelijkheid op de markt is groot. Dit afkoelend economisch klimaat in combinatie met met stomende koersen geeft ons aanleiding voorbereidingen te treffen op veranderingen. In onze uitgebreide visie kunt u lezen welke veranderingen er hebben plaatsgevonden.

Voor de uitgebreide terugblik en uitgebreide visie: klik hier

U kunt inloggen met de gebruikersnaam: Vuurenvaart en het bij u bekende wachtwoord. Mocht u deze niet meer weten, kunt u een e-mail sturen naar birgit@vuurenvaart.nl