Terugblik 2de kwartaal 2020

De daling van de financiële markten als gevolg van de uitbraak van Covid-19 in het 1ste kwartaal kwam als een verrassing. Na de versoepelingen in juni en berichtgeving over een mogelijk vaccin was het herstel in het 2de kwartaal krachtiger dan we bij eerdere crises hebben gezien.

In ons vorige kwartaalbericht hebben we een basis scenario gepresenteerd. In dit scenario hebben we de verwachting uitgesproken dat de daling van de economische activiteit volledig in de eerste helft van dit jaar zal liggen. Het economische herstel zal plaatsvinden in de 2e helft van 2020 en heel 2021.

De piek van het aantal Covid-19 besmettingen zou ergens eind april liggen en vanaf half mei kunnen de restricties weer langzaam afgebouwd worden. De economie zal zich herstellen in een U-curve.

Wij hebben, in dit scenario, een aantal lange termijn thema’s benoemd die kunnen profiteren van de uitbraak. Kort samengevat zijn dit technologische oplossingen, gezondheidszorg, basis consumentengoederen en lokaal China.

In april en mei hebben we diverse aanpassingen in de portefeuille doorgevoerd om invulling te geven aan onze visie.

Verwachtingen (3e kwartaal) 2020

Aandelen

Naar aanleiding van de uitbraak van Covid-19 en de economische gevolgen die dit heeft hebben wij in april onze beleggingsvisie herschreven. Aan de hand van de ontwikkelingen van de afgelopen maanden hebben we iets meer inzicht over het (economisch) herstel dat al (gedeeltelijk) heeft plaats gevonden.

Korte termijn (3 tot 9 maanden)

Het basis scenario, welke in de terugblik is beschreven, achten wij nog steeds het meest realistische scenario.

Voor de uitgebreide en volledige terugblik en uitgebreide visie: klik hier

U kunt inloggen met de gebruikersnaam: Vuurenvaart en het bij u bekende wachtwoord. Mocht u deze niet meer weten, kunt u een e-mail sturen naar info@vuurenvaart.nl