Terugblik 3de kwartaal 2020

Na een forse daling in het eerste kwartaal, gevolgd door een krachtig herstel in het tweede kwartaal, was er het afgelopen kwartaal sprake van een consolidatie. Het resultaat van de MSCI World in Euro’s is in de afgelopen 3 maanden uitgekomen op +3,43%. Vanaf 1 januari is het resultaat -2,65%.

Gemiddeld genomen is er misschien niet veel gebeurd, onderliggend hebben we wel degelijk grote verschillen gezien. De Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq stond op het hoogtepunt in augustus 18% hoger dan 1 juli. Vervolgens daalde Nasdaq in september weer fors maar wist nog steeds met een winst van 9,97% (in dollars) het kwartaal af te sluiten. Tegenover de stijgingen in de technologie sector staan forse dalingen in de meer traditionele economie. Met name de oliesector is meer dan 20% gedaald het afgelopen kwartaal maar ook de bankensector kreeg in september rake klappen door het oplaaien van het Covid-19 virus en nieuwe beschuldigingen van het faciliteren van dubieuze transacties.

Verwachtingen 4e kwartaal 2020

De laatste 3 maanden van 2020 hebben alles in zich om de markten in beweging te krijgen. De belangrijkste impulsen zullen komen uit:

  • Ontwikkelingen Covid-19 virus
  • Presidentsverkiezingen Verenigde Staten van Amerika
  • Brexit

Voor de uitgebreide en volledige terugblik en uitgebreide visie: klik hier

U kunt inloggen met de gebruikersnaam: Vuurenvaart en het bij u bekende wachtwoord. Mocht u deze niet meer weten, kunt u een e-mail sturen naar info@vuurenvaart.nl