Vuurenvaart heeft besloten de Hartstichting dit kwartaal te steunen met een mooi bedrag.

De Hartstichting werkt samen met wetenschappers, artsen, samenwerkingspartners en vele vrijwilligers aan oplossingen om hart- en vaatziekten eerder op te sporen en beter en sneller te behandelen. Zij financieren onderzoek, geven steun en voorlichting aan patiënten en willen zo extra levens redden bij een hartstilstand.

Vuurenvaart wilt hun steunen en een steentje bijdragen bij hun nieuwe onderzoek naar Corona bij topsporters. De wetenschappers gaan sporters met corona 5 jaar lang volgen en periodiek onderzoeken. Ze beschikken al over MRI-scans van het hart van 200 sporters die zijn gemaakt voor de eerste coronagolf. Tijdens het onderzoek maken ze verschillende vervolgscans. Zo kunnen ze precies analyseren of corona schade in het hart heeft veroorzaakt en of deze schade in de loop van de tijd herstelt.

Zij zijn een non-profit organisatie. Voor het behalen van hun doelstellingen zijn we volledig afhankelijk van giften van particulieren en bedrijven.