De verwachte wereldwijde economische groei is zowel in 2021 (6,5%) als in 2022 (5,4%) hoog. Deze groei is een reactie op de economische krimp in 2020 (-3,2%) als gevolg van de globale uitbraak van het Covid-19 virus. Het herstel wordt extra versterkt door de stimulering van overheden en centrale banken.

In Amerika en Europa is het vaccinatie programma in het 2e kwartaal goed op stoom gekomen door de toename van het aantal beschikbare vaccins. Als gevolg hiervan kunnen de beperkingen steeds meer opgeheven worden. In Japan en Azië ligt het vaccinatietempo inmiddels op 1% van de bevolking per dag. We zien echter dat de Delta-variant van het virus met een opmars bezig is, maar de huidige vaccins bieden voldoende bescherming. Wij verwachten wereldwijd geen grote vertragingen in de heropening van de economie.

Onze portefeuilles hebben met name in de maand juni een sterk resultaat behaald. Onze overwogen posities in bedrijven met hoge groei vooruitzichten hebben meer dan 10% resultaat behaald in deze maand. Als gevolg van dit krachtige herstel hebben alle 3 onze risicoprofielen in het 2e kwartaal beter gepresteerd dan de benchmark.

Voor de uitgebreide en volledige terugblik en uitgebreide visie: klik hier

U kunt inloggen met de gebruikersnaam: Vuurenvaart en het bij u bekende wachtwoord. Mocht u deze niet meer weten, kunt u een e-mail sturen naar info@vuurenvaart.nl