De financiële markten zijn dit jaar fors gestegen en staan op record niveaus. Anderhalf jaar na de uitbraak van het Covid-19 virus had niemand dit verwacht. Het herstel wordt gedragen door een sterke economische groei, zowel in 2021 als in 2022. De winsten van bedrijven laten een sterk herstel zien waardoor de goede resultaten ook gerechtvaardigd zijn.

Het afgelopen kwartaal en met name de maand september waren de markten volatiel. De oorzaak van  deze beweeglijkheid kwam van meerdere componenten, zoals diverse restricties van de Chinese overheid, negatieve ontwikkelingen rondom vastgoedbedrijf Evergrande, stijgende gasprijzen en de stijgende inflatie. De huidige hogere inflatie wordt met name veroorzaakt door een toenemende vraag in combinatie met leveringsproblemen aan de aanbod kant. Met het verder open gaan van de economie wereldwijd zal het aanbod weer toenemen en de inflatie weer dalen richting de gewenste doelstelling van 2%. Dit betekent dus niet dat de prijzen weer gaan dalen maar dat de snelheid van verdere prijsstijgingen afneemt.

Voor de uitgebreide en volledige terugblik en uitgebreide visie: klik hier

U kunt inloggen met de gebruikersnaam: Vuurenvaart en het bij u bekende wachtwoord. Mocht u deze niet meer weten, kunt u een e-mail sturen naar info@vuurenvaart.nl