Onze verwachting dat de beweeglijkheid hoog zou zijn is in het eerste kwartaal volledig uitgekomen. Zowel op de aandelen- als de obligatiemarkt. 

Wij handhaven onze visie van begin dit jaar, dat een defensieve invulling van de portefeuille op dit moment passend is, en dat er later in het jaar waarschijnlijk meer kansen zullen ontstaan. De effecten van het verhogen van de rente moeten hun uitwerking nog laten zien op de economische activiteiten in het Westen. Daarnaast zal de inflatie hardnekkig zijn waardoor het langer zal duren voordat de korte rente weer wordt verlaagd en de economie gestimuleerd kan worden. Wij zullen in het 2e kwartaal de positieve markten gebruiken om het belang in aandelen te verlagen.  

Nu de rente op obligaties zeer snel is opgelopen is dit weer een interessante belegging geworden. Met name kortlopende obligaties bieden met een rendement van 3% weer een passend alternatief voor sparen. 

Voor een iets langere beleggingshorizon verwachten we dat zowel met aandelen als obligaties een beter resultaat dan met sparen kan worden behaald. Een beleggingsportefeuille biedt hiermee een betere bescherming tegen inflatie.  

Onze uitgebreide visie kunt u terugvinden in MyRapper of klik hier.