Op 14 juni 2022 maakte de handtekening bij de notaris het officieel: vermogensbeheerder Vuurenvaart is in handen van directeur Ilse Kester. Zij neemt in goede harmonie het stokje over van oprichter, eigenaar en naamgever Renno van Vuuren.

 

Door de overname is Vuurenvaart klaar voor de toekomst en behoudt het zijn onafhankelijke status. Ilse: ‘Tendens is dat kleinere vermogensbeheerders samengaan of worden overgenomen door grote spelers. Wij wilden blijven voortbestaan en op dezelfde manier onze cliënten kunnen blijven bedienen. Zeker in het Westland is grote behoefte aan een persoonlijke, directe aanpak en vermogensbeheer op maat. Wij kunnen bij Vuurenvaart in deze behoefte voorzien omdat we een flexibele en compacte organisatie zijn.

 

Met het eigenaarschap gaat een langgekoesterde droom in vervulling van Ilse Kester. ‘Ik kom uit een echt ondernemersgezin en heb altijd de ambitie gehad om zelfstandig ondernemer te worden. Nadat ik mij in 2012 als beleggingsadviseur aansloot bij Vuurenvaart en in 2015 directeur werd, is dit de logische vervolgstap. Mijn roots liggen in het Westland en bij Vuurenvaart ligt mijn hart. Ik heb de afgelopen 10 jaar mogen meebouwen aan waar we nu staan. Vol vertrouwen gaan we door op het pad dat Renno is ingeslagen. Vuurenvaart is al een vertrouwde naam in het Westland, we willen nu, samen met de huidige personeelsleden, de stap maken naar dé regionale vermogensbeheerder.’

 

De overname is op 31 december 2021 mondeling overeengekomen en op 4 januari 2022 is de intentieverklaring getekend. Na goedkeuring van De Nederland Bank en de Autoriteit Financiële Markten heeft de notariële overdracht uiteindelijk op 14 juni 2022 plaatsgevonden.